6 mei 2024

Wij van WEST onderwerpen VeiligWerk app aan test

WEST - test Maryn VeiligWerk

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om veiligheid en efficiëntie te verhogen. Met de introductie van de VeiligWerk app zetten we een enorme stap vooruit. Projectleider Maryn Bollekamp heeft de app uitvoerig getest en deelt enthousiast zijn ervaringen.

Een aantal collega’s, zoals Maryn, proberen de app uit in de praktijk, voordat we hem in heel de organisatie inzetten.

Inspecties

Maryn: “In de VeiligWerk app kunnen onveilige situaties en incidenten gemeld worden. Maar met de app kun je ook inspecties uitvoeren, bijeenkomsten registreren en rapportages inzien. De app ondersteunt bovendien risicomanagement en ook veilige situaties kunnen worden gemeld.”

Compliment

Hij vervolgt: “Laatst kreeg ik een compliment van een veiligheidsdeskundige van ProRail over de wijze waarop wij de veiligheid op een project geborgd hadden. Dat heb ik vervolgens in de app gemeld, waardoor alle betrokken collega’s die waardering meekrijgen: dat motiveert enorm!”

Efficiënter

Na zijn testfase, concludeert Maryn dat de voordelen legio zijn. “De app is veel makkelijker en fijner dan een papieren administratie. Het gebruiksgemak zorgt voor een efficiëntere en directere manier van werken.” Het gebruiksgemak van de app blijkt onder andere uit het intuïtieve ontwerp, wat het invullen van taken en rapportages vereenvoudigt.

Tijdsbesparing

De app introduceert een nieuwe manier om toolbox-meetings te beheren. “Met een QR-code systeem dat aanwezigheidsregistraties vergemakkelijkt.” Ook administratief ‘verlicht’ de VeiligWerk app. “Gegevens worden direct verwerkt. Dat levert tijdsbesparing op. In het geval van audits biedt de app een duidelijk overzicht van alle acties, wat het proces overzichtelijker en sneller maakt.”

Acceptatie

Maryn verwacht een brede acceptatie onder de collega’s. “Na wat ‘finetunen’, om het nog specifieker te maken, kan de app wat mij betreft nog voor de zomer in gebruik worden genomen. Met het nieuwe systeem worden verantwoordelijkheden duidelijker en het inzicht in veiligheidsprocedures wordt vergroot!”

Benieuwd hoe wij ons blijven ontwikkelen in het bieden van een veilige werkomgeving? Neem dan contact met ons op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?