14 maart 2024

Wij van WEST: beginnend projectleider Maryn Bollekamp

WEST - Maryn Bollekamp

Wij van WEST zijn experts in het beschermen van grote objecten: van bruggen, sluizen en stations tot offshore-installaties. We beschermen door te schilderen, te conserveren en te renoveren. Maar wie zijn ‘wij van WEST’? We stellen ons in deze rubriek aan u voor! Dit keer onze beginnend projectleider Maryn Bollekamp.

Maryn werkt alweer meer dan vijf jaar bij ons als werkvoorbereider en richt zich inmiddels ook op het leiden van projecten. Sterker nog, Maryn is deze maand gepromoveerd naar beginnend projectleider! Hij vertelt hoe zijn dagen zijn ingedeeld.

Werkvoorbereiding

Maryn: “Mijn werk begint wanneer we een opdracht binnenkrijgen. Met heel het team -directie, projectleiding, ikzelf, en projectengineer - bespreken we het werk grondig door en stellen een plan van aanpak op. In de werkvoorbereiding bekijk ik wat precies nodig is: de materialen, de locatie van de bouwplaats, en hoe we die gaan inrichten.”

Conserveringsprojecten

“Dat vereist vaak creativiteit”, vervolgt hij. “Omdat mijn achtergrond ‘in de verf ligt’ ben ik gericht op conserveringsprojecten. Ik ben opgegroeid in de verfspuiterij van mijn oom, waar mijn vader ook werkte, dus dit werk was voor mij een vanzelfsprekende keuze. Er zijn altijd wel uitdagingen!”

Kwaliteitskeurmerk

Maryn: “We starten het project op en vergaderen met de opdrachtgever over onze plannen en ideeën. Vergunningaanvragen horen daar ook bij. Tijdens de uitvoering van het project blijf ik de benodigde materialen bestellen en waarborg ik als NACE leveI II -inspecteur de kwaliteit. Zo houden we ons kwaliteitskeurmerk hoog.”

Nulmeting

“Voorafgaand aan een project maak ik een nulmeting van de omgeving en het object, om de situatie helder in kaart te brengen. Specifieke uitdagingen komen kijken bij spoorwerkzaamheden, zoals het aanvragen van buitendienststellingen om in treinvrije periodes te kunnen werken.”

'Oliespuitje'

Maryn: “Als werkvoorbereider ondersteun ik de projectleider en fungeren we als sparringpartners om het beste uit elkaars ideeën te halen. Mijn rol is vooral ondersteunend en adviserend, zoals het uitzoeken van buitendiensten voor ProRail. Het doel is om soepel door het project te bewegen en problemen te voorkomen waar we later tegenaan zouden kunnen lopen. Je zou kunnen zeggen dat ik in die rol het ‘oliespuitje’ van het project ben. Zoals Rook dat eerder al zo leuk verwoordde in zijn interview.

Overstap naar projectleiding

“De overstap naar projectleiding is uitdagend”, legt hij uit. “Het betekent dat ik van een ‘oliespuitje’ de stap zet naar overzicht houden en aansturen. Nu heb ik twee grote projecten onder mijn hoede. Dat betekent meer verantwoordelijkheid, maar het is mijn ambitie om die projecten succesvol te leiden. Rokus is de projectleider met wie ik altijd samenwerk, maar zijn pensioen komt eraan. Als hij stopt, sta ik klaar om het stokje over te nemen, tot die tijd wil ik nog zoveel mogelijk van hem leren.”

'Spoorse gedeelte'

Maryn: “Het ‘spoorse gedeelte’ heb ik echt in mijn vingers. Er komt veel regelgeving bij kijken, maar ik vind mijn weg daar goed in. Ik had daar nooit eerder mee te maken gehad, maar het ligt me gewoon. Bijvoorbeeld lezen van tekeningen, hoe het spoor loopt. Ik ben echt geïnteresseerd in mijn werk en in het bijzonder in het spoorweggedeelte.”

Uniek aan WEST

“Geen dag is hetzelfde. We zijn een klein, maar sterk en hecht team. We ondersteunen elkaar, vangen zwakke punten op en maken elkaar beter. Ik ga nooit chagrijnig naar mijn werk: elke dag biedt leuke uitdagingen. Met Rokus en Ryan vorm ik een vast team. We weten wat we aan elkaar hebben en hoe we elkaars kwaliteiten kunnen aanvullen!”

Breda en Duitsland

Maryn heeft twee dochters, een vriendin en een bonusdochter. “De meiden zijn al wat ouder en gaan hun eigen weg. Ik ben een echte Bourgondiër en geniet met vrienden van de thuiswedstrijden van NAC Breda. Ook reis ik, in het weekend en vooral tijdens de vakanties, graag naar Duitsland om oude dorpjes te verkennen. Beieren is mijn favoriete bestemming tot nu toe.”

Maryn, tot slot: “Bij WEST vind je een uitdagende, maar zeer belonende werkomgeving. Als je houdt van variatie in je werk en deel wilt uitmaken van een hecht team dat elkaar ondersteunt en samen groeit, dan is WEST de plek voor jou!” Bekijk onze vacatures of neem voor meer informatie contact met ons op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?