21 februari 2023

Waaghals wint laatste Vin(nie) Veilig Trofee 2022

West Vinnie

Kun je als waaghals een Vin(nie) Veilig Trofee winnen? Wel bij WEST! Deze trofee bestaat sinds 2022 en wordt elk kwartaal uitgereikt aan de medewerker die op eigen initiatief bezig is geweest om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te vergroten. Iets waar we bij West veel aandacht aan besteden. In het laatste kwartaal van 2022 is Johnny de winnaar van de Vin(nie) Veilig Trofee!

Grote hoogtes

Hoe zit dat, zul je denken? Onze medewerkers kunnen op veel locaties aan het werk worden gezet. Niet elke plek is even goed te bereiken, soms moet je letterlijk tot grote hoogte stijgen om het werk te kunnen doen. Stalen zenuwen en weinig angst passen wat dat betreft bij Johnny. Zij durven het aan op grote hoogtes te werken door het beklimmen van kranen en masten. Gelukkig is het verantwoorde waaghalzerij, want veilig werken is dan van levensbelang. Wij zijn blij met medewerkers die dit gevoel delen en proactief bijdragen aan het vergroten van die veiligheid. Zo heeft Johnny actief meegedacht om veilig met een hangbak op hoogte te werken, door het voorstellen van verbeteringen en het doen van meldingen. In Nederland mag het werken op deze manier alleen onder strenge veiligheidsvoorschriften en met goedkeuring van de ARBO.

Iedereen veilig

In januari hebben we vol trots medegedeeld dat West een niveau is gestegen op de Safety Culture Ladder. Een proactieve benadering van het thema veiligheid bij al het  personeel is daarbij onontbeerlijk. Alleen met hen kunnen we verbeteringen ook echt uitvoeren. Zeker omdat Johnny en zijn collega’s de ervaringsdeskundigen zijn, luisteren wij aandachtig naar hun opmerkingen en verbetervoorstellen. Een veilige werkplek is in ieders belang, daarom belonen wij dit graag met een Vin(nie) Veilig Trofee! Na het eerste kwartaal van 2023 hoor je wie de nieuwe winnaar is.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?