Station Sloterdijk Hemboog

Amsterdam

Conserveren en schilderen

Amsterdam Station Sloterdijk is een knooppunt van diverse openbaar vervoersverbindingen. De GVB, het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam met metro’s, trams en bussen en de Nederlandse Spoorwegen met treinen, komen daar samen. Afwijkend van het veelzijdige station, is de losstaande Hemboog. ProRail heeft ons ingeschakeld voor het conserveringswerk aan deze bijzondere perronoverkapping.

De conservering van verschillende onderdelen van de Hemboog, boven spoor 9 en 10 van station Amsterdam Sloterdijk, heeft het einde van zijn levensduur bereikt.

Herstellen en beschermen

Daarom hebben wij een conserveringsopdracht van ProRail gekregen. Boven het perron en de sporen 9 en 10, is de grote glazen, gebogen kap. Die bestaat uit een frame van stalen spanten, liggers en kozijnen. Op het perron betreft het werk lichtmasten, leuningen, HWA en kabelkoker, die worden voorzien van nieuwe conserveringslagen. De liften dienen gereinigd te worden en diverse kapotte ruiten moeten vervangen worden. Het doel van de conservering is het herstellen en het beschermen van de onderliggende staalconstructie. We brengen de constructie terug naar de oorspronkelijke kleur.

Station Sloterdijk Hemboog

Station Sloterdijk Hemboog is onderdeel van het 3,3 kilometer lange spoortraject de Hemboog. Die maakt een rechtstreekse verbinding met Noord-Holland en luchthaven Schiphol. De Hemboog is een spoorweginfrastructuur en geen treinstation op zich. Er zijn echter verschillende stations en knooppunten langs de Hemboog, waar treinen kunnen stoppen, zoals Station Sloterdijk Hemboog. Dit zijn voornamelijk aansluitingen voor overstappende reizigers. Het belangrijkste kenmerk van de Hemboog, is dat het een vrije doorgang biedt voor treinen die de stad doorkruisen zonder te stoppen op Amsterdam Centraal. Station Sloterdijk Hemboog is gescheiden van Stationsgebouw Station Sloterdijk, met een aparte ingang aan de andere kant van het Orlyplein.

WEST kent het spoor

Conserverings-, schilder- en renovatiewerk in de railsector is buitengewoon divers. Variërend van perronoverkappingen tot spoorbruggen en van stationsmeubilair tot seinwezen. Bovendien vereist dit specialistisch vakmanschap. Wij van WEST streven naar efficiëntie, expertise en leggen een sterke nadruk op veilig werken.

Wil je meer weten? Kijk dan op onze projectenpagina of neem contact met ons op.

West-Station-Sloterdijk

Recente projecten

Waar kunnen wij je mee helpen?