25 januari 2024

‘Wij van WEST zien kansen en uitdagingen’

WEST - plannen voor 2024

Het afgelopen jaar was uitdagend voor Straal- en schildersbedrijf West. We hebben ups en downs meegemaakt: we hebben te maken gehad met gezondheidsproblemen en andere tegenvallers. Maar we richten ons op positieve ontwikkelingen. De omzet is constant gebleven en daar zijn we trots op!

Toename in aanvragen

Daarnaast of juist daardoor zijn wij van WEST nog meer naar elkaar toegegroeid als team. Dat positieve aspect koesteren we en willen we vasthouden in de komende jaren. Met het oog op de toekomst, verwachten we in 2024 een stijging in het aantal aanvragen. Veel projecten, zoals brugrenovaties en vernieuwingen waren uitgesteld: naar verwachting levert dat komend jaar veel werk op. Daarnaast blijven we ons verbreden en verder kijken dan straal- en schilderwerk. We werken bijvoorbeeld al aan projecten, zoals verduurzamings- en renovatieprojecten, waarbij we onder andere glaswerk vervangen. Die diversificatie is een positieve ontwikkeling.

Procesmatig en professioneel

Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij altijd grote, structurele werken. We zorgen dat die klussen ook op papier goed dichtgetimmerd zijn. In 2023 zijn we meer procesmatig gaan denken en daar hebben we nu profijt van. We merken dat die professionele aanpassing gewaardeerd wordt. Volgens richtlijnen en processen werken geeft bovendien een prettige zekerheid. Daarnaast kunnen we terugvallen op veel kleine klusjes voor vaste klanten.

Milieuvriendelijke oplossingen

We zijn bovendien actief betrokken bij initiatieven van OnderhoudNL en daarnaast gaan we samenwerken met Rijkswaterstaat. Samen proberen we milieuvriendelijkere oplossingen te vinden, met name met betrekking tot CO2-uitstoot. Een andere positieve verandering waarnaar we uitkijken, is de digitalisering van onze processen. We gaan meer gebruikmaken van digitale tools: we hebben al geëxperimenteerd met een app, waardoor ons werk efficiënter wordt. Digitalisering helpt ons competitiever te blijven.

Verjongen van het team

Een uitdaging waar we in 2024 mee te maken krijgen, is het verjongen van ons team. Het wordt steeds lastiger jonge, getalenteerde mensen aan te trekken. Vooral voor fysiek veeleisende beroepen. Daarom werken we samen met brancheverenigingen en scholen. We gaan deze uitdaging aan en zorgen zo voor een gezonde toekomst van ons vakgebied.

Positieve veranderingen

2024 belooft een jaar van groei en positieve veranderingen te worden voor Straal- en schildersbedrijf WEST. We kijken uit naar de uitdagingen en kansen die voor ons liggen en blijven streven naar optimale, duurzame en milieubewuste dienstverlening.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?