4 april 2023

Wij van WEST: projectengineer Ryan Fletcher

West-bv-RyanFletcher

In de laatste editie van onze rubriek ‘Wij van WEST’ hadden we Rob Buijs in de schijnwerper staan, met meer dan 25 jaar ervaring bij WEST. Dit keer is het de beurt aan onze jonge collega Ryan Fletcher (29). Hij is nu anderhalf jaar werkzaam als projectengineer op kantoor en leert alle verschillende facetten van WEST goed kennen door een werken- en lerentraject.  

Stagiair

“Ik ben bij WEST begonnen met een stage”, vertelt Ryan. Hij was toen student werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool. “Deze stage beviel van beide kanten zo goed, dat het is omgezet naar een dienstverband. Toen ben ik als werkvoorbereider steeds meer opgeschoven naar de functie van projectengineer. In het begin dacht ik nog dat ik gewoon een functie met een afgebakend takenpakket zou krijgen, maar ik ben juist betrokken bij heel veel aspecten binnen het bedrijf en dat bevalt goed!” Ryan maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van de veiligheidscommissie en leidt de projectvergaderingen.

Divers werk

Als projectengineer werkt hij veel samen met projectleider Rocus Treffers en werkvoorbereider Maryn Bollekamp. “Ik noem Rocus het brein”, lacht Ryan. “Hij bedenkt alles en ik zorg dat zijn ideeën op papier komen te staan en worden uitgewerkt in bijvoorbeeld kwaliteits- en uitvoeringsplannen en een goede planning, zodat iedereen binnen het bedrijf vanuit dezelfde basis kan werken.” Daarnaast onderhoudt Ryan ook contacten met de opdrachtgevers, zorgt hij voor voortgangrapportages en dat de technische documentatie op orde is. “Juist al die verschillende taken vind ik leuk om te doen. Ik leer veel van het bedrijf en doe gelijk veel nieuwe vaardigheden op.”

Groeiende organisatie

“Het leuke van werken bij WEST is dat het bedrijf nog echt een familiebedrijf is, maar tegelijk volop bezig is met de transitie naar een grotere organisatie en eigentijdse uitdagingen. Ik krijg veel vrijheid en steun om hier een bijdrage in te leveren.” Als voorbeeld noemt Ryan digitalisering. “Voorheen werd de planning in Excel gezet, maar daar gebruiken we nu MS Project voor. Trots is hij ook op een nieuw systeem dat hij heeft opgezet om de projectvoortgang beter in de gaten te houden. Dat systeem wordt nu ingezet bij meerdere projecten! Het is mooi om te zien dat WEST mij die vrijheid en het vertrouwen geeft om met verbeteringen te komen." 

Toekomst

In de toekomst heeft hij ambitie om richting projectleiderschap of projectmanagement te gaan. “Ik merk wel dat ik de management- en organisatiekant het leukst vind. Ik hoop WEST te kunnen helpen bij nieuwe verandertrajecten die op ons pad komen, of het nu digitalisering is of wat anders.” Met zijn 29 jaar is hij de jongeling van WEST, maar hij hoopt dat daar snel verandering in komt. “Juist bij een groeiende organisatie en een meer gedigitaliseerde werkomgeving kunnen we jonge collega’s goed gebruiken! Zoals je ziet, krijg je bij WEST ook de vrijheid echt het verschil te maken.”

Brede interesses

Naast zijn drukke werkweek heeft Ryan meerdere interesses, zo heeft hij een brede muziek- en sportsmaak. Hij bokst zelf fanatiek en volgt die sport ook op de voet, maar is ook een groot supporter van de Engelse voetbalclub Manchester United. In zijn jongere jaren deed hij aan atletiek en juist de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een meerkamp vindt hij leuk om te volgen. Ryan is niet alleen actief met boksen, maar is ook regelmatig te vinden op een festival. “Ook daar is mijn smaak breed”, lacht Ryan: van alternatieve muziek op Lowlands tot elektronische muziek zoals techno.

Wil jij ook bij WEST komen werken? Kijk dan snel bij onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie. Geen ervaring? Geen probleem! Zoals je leest, leren we het je graag! 

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?