24 april 2023

Werken als conserveringsschilder

Schildersbedrijf West - vacature industrie schilder

Wij van WEST zijn op zoek naar uitbreiding van ons team conserveringsschilders. Roy Muller (33) uit Kerkdriel is nu een jaar conserveringsschilder bij WEST en vertelt over zijn ervaring tot nu toe.

Ongeveer een jaar geleden raakte Roy op locatie aan de praat met iemand van WEST: “Ik deed al dezelfde werkzaamheden, maar zocht wel een nieuwe uitdaging. Met een maat werk ik al enkele jaren goed samen en we kregen allebei een aantrekkelijke aanbieding! Nu werken we allebei alweer een jaar voor WEST en zijn erg tevreden. We hebben absoluut geen spijt van de keuze! De werkzaamheden zijn leuk en we kunnen goed opschieten met de collega’s.”

Vrijheid

Voor het onderhoudswerk reizen ze naar veel locaties door heel Nederland: Eindhoven, Venray, Almelo. “Dat vind ik juist het leuke van dit werk, je ziet veel plekken in Nederland en ontmoet veel verschillende mensen. We staan vaak op stations en op een gegeven moment herken je de vaste reizigers die elke ochtend de trein nemen naar hun werk. Het is gezellig om dan even een praatje te maken!” Doordat ze zelfstandig de werkzaamheden uitvoeren, geeft het een groot gevoel van vrijheid. Roy: “Niemand kijkt over je schouder mee, maar je moet natuurlijk wel het werk goed uitvoeren”, lacht hij.

Resultaat zien

Een van de mooiste aspecten van het werk is dat je daadwerkelijk resultaat ziet. Roy: “Als ik met mijn vrienden op een station ben, is het leuk om hen te laten zien waar ik aan gewerkt heb! Het verschil met hoe een constructie aan het begin van een klus eruitziet en hoe dat aan het eind is opgeknapt, geeft veel voldoening.” Als voorbeeld noemt Roy station Almelo: “We begonnen met roest verwijderen, waarna we alles hebben gegrond en gelakt. Uiteindelijk laten we alles glimmend weer achter!” 

Verdiensten

Behalve dat het afwisselend werk is met veel vrijheid, ziet Roy nog meer aantrekkelijke punten aan het werk dat hij bij WEST doet: “Je verdient gewoon goed! Kantoorwerk of meer scholing zegt dan niet altijd alles.” Roy vervolgt: “Wat ook een zekerheid is, is het aanbod: je hebt altijd genoeg werk en in de toekomst zal dit niet veranderen. Het is belangrijk werk dat we doen.” Het grootste voordeel? “Je hoeft niet meer naar de sportschool”, grapt Roy. “Je blijft fit!”

Wil je meer weten over werken als conserveringsschilder bij WEST en collega van Roy worden? Bekijk de vacature of neem contact met ons op. We hopen je snel te ontmoeten!

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?