16 mei 2024

Succesvolle werkzaamheden aan de Van Beverenbrug

WEST - van beverenbrug

Als onderdeel van het grotere project van de A16 Rotterdam, hebben wij afgelopen weekend intensieve onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Van Beverenbrug. Dankzij de effectieve inzet van medewerkers en het mooie weer verliep het werk voorspoedig.

De werkzaamheden begonnen op woensdagnacht 8 mei en liepen door tot maandagochtend 13 mei.

Aanzienlijke vooruitgang

Gedurende het weekend heeft ons team aanzienlijke vooruitgang geboekt door de innovatieve inzet van de buffel buiten het spoor en door tijdelijk delen van de vangrail te verwijderen. Dat maakte het mogelijk met hoogwerkers, de buffel en de Manitou door de bermen te manoeuvreren. Dat verbeterde de toegankelijkheid en efficiëntie van het werk aanzienlijk.

Uitdagingen

Eén van de grootste uitdagingen was het inpakken van de brug. Dat vereiste veel tijd en aandacht. Vervolgens hebben we de brug behandeld met verschillende speciale coatings. In een kort tijdsbestek is het gelukt de helft van de onderzijde van de brug te conserveren. Gezien de omvang van deze taak is dat een indrukwekkende prestatie!

Volgend jaar verder

Volgend jaar wordt het werk aan de brug voortgezet. De planning bestaat uit het afronden van de conservering van de onderkant brug, het pyloon en een derde van het wegdek van Capelle naar Dordrecht. Daarnaast wordt het fietspad vernieuwd en brengen we een metallisatielaag gedeeltelijk op de bovenzijde van de brug aan.

Continudiensten

Onze teams hebben in diensten van twaalf uur gewerkt. Daardoor konden de werkzaamheden continu doorgaan en was het project binnen 104 uur afgerond. Daardoor kon het verkeer snel weer normaal gebruikmaken van de A16 onder de brug.

Tevreden opdrachtgever

De gemeente Rotterdam, vertegenwoordigd door directievoerder Cor Groos, is zeer tevreden te over de resultaten en onze aanpak. Voor Cor, die binnenkort met pensioen gaat, was dit project extra bijzonder. Wij wensen hem alle geluk en gezondheid toe en nodigen hem uit volgend jaar de voortgang van de werkzaamheden bij te wonen.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Van Beverenbrug en andere projecten op onze website.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?