8 mei 2024

Onderhoud van kunstwerken door de ‘levensduurverlengers’ van WEST

WEST - onderhoud kunstwerken

Wij van WEST begrijpen dat het onderhoud van kunstwerken zoals bruggen van cruciaal belang is voor hun duurzaamheid en functionaliteit. Daarom zetten wij ons in om als ‘levensduurverlengers’ deze structuren te behouden en te beschermen tegen de invloeden van het weer en andere belastende factoren.

Bruggen vormen essentiële verbindingspunten in onze infrastructuur. Ze zijn bovendien onderhevig aan constante slijtage.

Regelmatig

Denk aan invloeden van verkeer, weersomstandigheden en natuurlijke erosie. Door deze factoren kunnen bruggen in de loop van de tijd hun uiterlijk verliezen, maar vooral hun bescherming. Het gevolg: een afname in sterkte van de brug. Het regelmatig onderhouden en conserveren van bruggen is daarom een noodzaak.

Expertise

Wij hebben de expertise om de levensduur van bruggen aanzienlijk te verlengen door middel van een integrale aanpak. Onze professionals gebruiken de nieuwste technologieën en materialen om corrosie tegen te gaan en de structuur te beschermen en de levensduur duurzaam te verlengen. Hierdoor kunnen we de integriteit en veiligheid van de brug garanderen voor langdurig gebruik.

Beschermen

Een recent project waarbij onze ‘levensduurverlengers’ in actie komen, is het onderhoud van de Van Beverenbrug over snelweg A16, in opdracht van de gemeente Rotterdam. Tijdens dit project brengen we duurzame coatings van PPG_Sigma aan die de esthetiek van de brug verbeteren, maar ook een beschermende laag vormen tegen corrosie en afbraak door Uv-straling.

Kosten verlagen

Dankzij deze interventies kunnen we de operationele levensduur van bruggen verlengen en de kosten voor toekomstig onderhoud verlagen. Dit zorgt voor een betrouwbare infrastructuur en draagt bij aan veiligheid en welzijn.

Benieuwd naar onze werkzaamheden aan diverse kunstwerken? Kijk dan verder op onze projectenpagina of neem contact met ons op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?