8 augustus 2023

Martin Kunst: 25 jaar en nog niet klaar!

Martin Kunst

Het schildersbedrijf waar Martin Kunst werkte ging ruim 25 jaar geleden failliet. Wij van WEST waagden er een telefoontje aan en op donderdag 3 augustus beleefde Martin zijn 25-jarig jubileum bij ons! Nadat hij als schilder begon, is hij alweer vijftien jaar uitvoerder bij tal van onze schilderprojecten. En hij gaat gelukkig nog even door!

Martin: “Als uitvoerder sta ik in nauw contact met de opdrachtgever, met ons kantoor en met alle andere betrokkenen: ik stuur eigen én ingehuurde medewerkers aan en ben het aanspreekpunt voor onderaannemers.”

‘Regelen is het leukste’

“WEST kende mij wel, maar ik kende WEST niet”, gaat Martin terug in de tijd. “En ik ben heel blij met hun telefoontje, want het is de beste werkgever die ik maar kan wensen!” Martin ontwikkelde zich in de afgelopen 25 jaar van schilder, via voorman tot uitvoerder. “Bij een klein project, wanneer we maar met z’n tweeën werken, schilder ik zelf ook nog een aantal uur mee. Maar bij grotere projecten heb ik mijn handen vol met regelen. En dat vind ik ook het leukste om te doen!”

‘Plezier in mijn werk’

Zo leuk, dat hij besloten heeft er op zijn 66ste nog een jaar aan vast te knopen. “Ik woon in Rotterdam en werk nu vier maanden aan een project op de marinebasis in Den Helder. Dat kan alleen maar als je plezier hebt in je baan. Dat plezier is de voorwaarde dat ik nog niet met pensioen ga. Op mijn 67ste ga ik binnen het bedrijf afbouwen: ze vinden het hier niet fijn als ik zou stoppen!”

‘Heel interessant’

Martin: “Mijn werk begint wanneer de voorbereidingen door de collega’s op kantoor zijn gedaan. Dan ben ik altijd al een keer met de werkvoorbereider op locatie gaan kijken. Nu werk ik zoals gezegd aan een project op de marinebasis, maar dat is eigenlijk een uitje. We verrichten heel veel schilderwerk voor de spoorwegen. Overwegen, seinen en elektriciteitsmasten. Het is heel interessant werk en ik kom overal: van Groningen tot Maastricht, én op plaatsen waar andere mensen nooit komen!”

‘Elke dag is anders’

Bij dat werk speelt veiligheid een grote rol. “Langs het spoor valt veel te regelen. Afstemmen met betrokkenen, waarvoor we dagelijks contact hebben om de veiligheid van iedereen zo goed mogelijk te organiseren. Daar heb ik speciale papieren voor gehaald!” Maar nu dus die levensgrote dokdeur in Den Helder: “Mooi hè, elke dag is anders!”

Familiebedrijf

Martin: “Het mooie van WEST is dat het een familiebedrijf is. Toen ik begon, was ik de derde medewerker en werkten Steven en Kevin als vakantiekrachten mee. Nu zijn ze de directeuren!” In de loop der jaren is WEST flink gegroeid. Martin heeft collega’s zien komen en gaan. Dat zorgde voor een andere mentaliteit, maar Martin heeft zich altijd aangepast aan de veranderingen die het bedrijf is ondergaan.

‘Staan voor het bedrijf’

“Bij WEST hoor je er echt bij. Je bent geen nummer en iedereen is betrokken bij elkaar. Wanneer het nodig is, word je altijd geholpen: daarom staan wij er ook voor het bedrijf!” In zijn vrije tijd spant Martin zich als supporter en vrijwilliger in bij de handbalvereniging van zijn dochter. “En voor de ontspanning maak ik graag een ritje op de motor: langs de Maas of binnendoor naar Utrecht.”

Op drie augustus werd Martin op kantoor verrast met een grote taart: “Met foto én vlaggetjes! Precies wat ik bedoel met betrokkenheid. Ik werk hier nu 25 jaar, maar ik ben voorlopig nog niet klaar!” Nieuwsgierig geworden door het verhaal van Martin? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?