Project onderhoud Kreekrakspoorbrug

Schelde-Rijnkanaal

Draaiboeken

Voor dit project zijn meerdere treinvrije periodes ingepland door de procesaannemer waar alle partijen van tevoren met elkaar overleggen en draaiboeken in elkaar zetten om efficiënt al het benodigde onderhoud te kunnen uitvoeren. Eén van deze periodes duurt bijvoorbeeld negen dagen. Tijdens deze periode rijden geen treinen en wordt de spanning van het spoor gehaald om veilig en langere tijd achter elkaar te kunnen werken. Dankzij het goede overleg kunnen alle partijen tegelijk hun werkzaamheden uitvoeren en gaat geen tijd verloren.

Het onderhoud

De roestplekken aan de stalen constructie van de tweesporige Kreekrakspoorbrug worden eerst gereinigd onder hoge druk en vervolgens mechanisch ontroest. Op de plekken waar roest zat, komt een roestwerende primer en tussenlaag waarna het geheel een nieuwe toplaag krijgt. Aan de bogen van de spoorbrug wordt gewerkt met speciale steigers en ook voor werkzaamheden aan de onderkant van de brug is een speciale aangepaste steiger gemaakt die op de bestaande inspectiewagen wordt bevestigd. Deze wordt eerst gekeurd om zo gegarandeerd veilig van start te gaan. Dit is niet alleen een vereiste vanuit de opdrachtgever, maar bij WEST is veilig werken standaard een belangrijk aandachtspunt bij elke onderhoudsopdracht.

Scheepvrije periode

Het onderhoud aan de Kreekrakspoorbrug is een groot project van meerdere maanden aan onderhoudswerk. Wij van WEST passen de planning gedurende de projectduur aan. Naar aanleiding van de vele feestdagen en treinvrije, maar ook scheepsvrije periodes. De reguliere werkzaamheden zijn in juni 2023 afgerond, maar het laatste onderhoud op de aangepaste steiger aan de zuidelijke zijkant van de brug vindt plaats in augustus als ook de scheepvaart op de hoogte is gebracht van de werkzaamheden. Hiervoor is gemiddeld tien tot twaalf weken nodig om iedereen op de hoogte te brengen, zodat ook dit laatste onderhoud veilig uitgevoerd kan worden.

Als het onderhoud is uitgevoerd kunnen de verschillende constructieonderdelen van de Kreekrakspoorbrug weer jaren mee. WEST heeft inmiddels ruime ervaring aan conserverings- en renovatiewerkzaamheden aan spoor gerelateerde projecten . Interesse in onze diensten? Neem gerust eens contact met ons op!

West-Kreekkrakbrug

Recente projecten

Waar kunnen wij je mee helpen?