Onderhoud perronkap en dakdekken station

Duivendrecht

Werkzaamheden

  • Conservering staalwerk, houtwerk en betonwerk perronkappen.
  • Vervangen van dakbedekking.
  • Het renoveren of vervangen van geluidsabsorberende panelen.
  • Houtrotreparaties.
  • Schilderwerk en herstel van de kunstwerken.

Het project

Station Duivendrecht is een belangrijk knooppunt tussen verschillende spoorlijnen en metrolijnen. Het station bedient dagelijks ongeveer 25.000 tot 30.000 reizigers en is daarom van groot belang voor de mobiliteit van de regio. Het station heeft vier treinperrons en twee metro perrons die allemaal onderhoud nodig hebben.

Het onderhoud en de vervanging van de perronkappen en dakbedekking van Station Duivendrecht is daarom van groot belang om de veiligheid en comfort van de reizigers te waarborgen. De perronkappen op niveau WP-SHL (sporen 1 & 4) en niveau UT ASD (sporen 5 & 8) zijn opgebouwd uit betonnen, stalen en houten panelen en hebben behoefte aan reiniging, conservering en indien nodig vervanging. Bovendien moet de dakbedekking van de sporen 1 en 4 worden vervangen door EPDM.

Als oplossing voor deze problematiek is het project gestart om het onderhoud en vervanging van de perronkappen en dakbedekking uit te voeren. Dit zal de veiligheid en het comfort van de reizigers verbeteren en het station beter bestand maken tegen weersinvloeden en andere vormen van slijtage.

Spoorhoogwerker de Buffel (Buffelen)

WEST heeft de Buffel ingezet om conserveringswerkzaamheden uit te voeren op station Duivendrecht, waaronder het reinigen en conserveren van al het staal boven de sporen 5 en 8. Door gebruik te maken van de Buffel konden ze flexibel en gericht te werk gaan en tegelijkertijd een veilige werkomgeving creëren. Naast station Duivendrecht heeft de Buffel ook op andere locaties, waaronder Almere, Amersfoort, Voorburg en Eindhoven, geholpen bij het renoveren van stations met behulp van deze speciale hoogwerker.

Recente projecten

Waar kunnen wij je mee helpen?